Veelgestelde Vragen

Vind hieronder de meest gestelde vragen over onze producten.

Zijn de rozenolie en rozenwater 100% natuurlijk?
Ja, onze rozenolie en rozenwater zijn 100% natuurlijk, verkregen door destillatie van de oliehoudende roos Rosa Damascena.  

Waar kan ik het rozenwater voor gebruiken?
Ons rozenwater is 100% natuurlijk en heeft sterke ontstekingsremmende, regenererende en antibacteriële werking. Het kan gebruikt worden in je dagelijkse gezichtsreiniging routine als reinigingswater. Daarnaast kan het gebruikt worden om een wond te desinfecteren. 

Wat is rozen concrete (pure roos)?
Concrete (letterlijke vertaling beton, in dit geval pure roos) is een natuurlijk product dat wordt verkregen door extractie van verse of gedroogde natuurlijke grondstoffen met een vluchtig oplosmiddel.
Het proces bestaat uit het extraheren van de grondstof, in dit geval de roos, met een oplosmiddel, het verdampen van de oplossing en het verkrijgen van het ''beton'' als een niet-vluchtig residu. Dit ''beton'' is een oranjerode, wasachtige massa met de typische lekkere geur van rozen. Het bevat alle componenten van rozenolie - waaronder de zeer gewaardeerde fenylethylalcohol. Het gehalte aan roos absolue (vloeibare vorm van pure roos) is nooit minder dan 60%.

Wat is D-panthenol?
D-panthenol is een biologisch actieve stof die snel door de huid wordt opgenomen. Het heeft ontstekingsremmende en hydraterende werking.

Is de gezichtscrème verstevigend?
Ja. Onze dag- en nachtcrème bevatten natuurlijke rozenolie en rozenwater die samen de herstelprocessen stimuleren en ze voorkomen vroegtijdige huidveroudering. Daarnaast bevatten ze kaviaarcomplex die voedend is en helpt bij het aanmaken van collageen en het activeren van elastine. 

Wat is kaviaarcomplex?
Kaviaarcomplex is ook wel bekend als "de luxe van zwart goud". Het bevat zorgvuldig afgeleid ingrediënt van kaviaar, zeewier en actine.  

Ik heb last van een droge huid, wat kan ik hiervoor gebruiken?
De Bulgaarse rozenolie en rozenwater zijn ideale middelen voor hydratatie. 
Wat wij ook erg aanbevelen is de hydraterende gezichtscrème.
Mocht je iets zoeken voor je hele lichaam, kunnen wij je onze body butters aanbevelen. 

Ik zoek een micellair reinigingswater, welk product kan ik hiervoor gebruiken?
Ons natuurlijke rozenwater is 100% natuurlijk en kan gebruikt worden als micellair reinigingswater. Daarnaast hebben wij de verfrissende toner met kaviaarcomplex en rozenolie die ook als micellair reinigingswater dient. 

Wat doen Goji-bessen?
Goji-bessenextract helpt bij het vertragen van het verouderingsproces door het cellulaire metabolisme te verbeteren en het versnelt de groei van nieuwe cellen, waardoor de huid zacht en soepel wordt. 

Wat doet Bamboe extract?
Het poeder uit de steel van bamboe is een natuurlijke plantaardige scrub, die de huid zachtjes reinigt en onzuiverheden wegpoetst. Bamboe bevat bovendien kiezelzuur. Kiezelzuur is onderdeel van collageen. Collageen zorgt er weer voor dat de huid stevig en elastisch blijft.

De voordelen van Bamboe extract:

  • Het werkt verjongend. 
  • Kalmeert en versterkt. 
  • Natuurlijke acne-bestrijder. 
  • Helpt bij het herstellen en regenereren van de huid. 

Wat is prebiotica?
Prebiotica in cosmetica stimuleren de groei van micro-organismen. Zij zijn aanwezig in planten en kunnen worden verkregen uit eiwitten, vetten en koolhydraten. 

De werking van prebiotica:

  • Helpt tegen gevoelige en geïrriteerde huid. 
  • Helpt om het evenwicht te bewaren. 

Kan ik met de pure rozenolie een parfum of body mist maken?
Ja, zeker. De natuurlijke rozenolie die wij aanbieden kan toegevoegd worden aan cosmetische eindproducten of zelfgemaakte cosmetica. Parfum valt daar ook onder. 

Zijn de producten vegan?
Onze producten bevatten geen dierlijke ingrediënten en zijn ook niet op dieren getest. De Signature Spa lijn bevat wel een extract van kaviaar.

 

Heb je een vraag die niet hier tussen staat? Stuur ons dan een bericht met je vraag via ons contactformulier.